ΙΣΤΟΡΙΚΟ- ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σnosilia logoΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία της αδελφής ΜΑΡΘΑΣ ΡΟΥΣΣΟΥ  με τη συνεργασία του τότε προέδρου του Νοσοκομείου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΝΑΓΝΟΥ και τη στήριξη της Συριανής Κοινωνίας. Διοικείται από εννεαμελές  Δ. Συμβούλιο και έχει περίπου 1100 μέλη.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ

Με τρεις διπλωματούχες νοσηλεύτριες, αμειβόμενες, από τον Σύλλογο και 1 νοσηλευτή, αμειβόμενο από το Κληροδότημα ΔΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, που επισκέπτονται κατ’ οίκον άτομα που έχουν ανάγκη ανεξαρτήτως ηλικίας και οικονομικής κατάστασης, προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ νοσηλευτικές υπηρεσίες όπως μετρήσεις σακχάρου, αρτηριακής πιέσεως, αιμοληψίες, ενεσιοθεραπείες, αλλαγές τραυμάτων, περιποίηση ατόμων με χρόνια κατάκλιση κλπ. σε συνεννόηση πάντα με τους θεράποντες ιατρούς.

ΠΑΡΟΧΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ με ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Λειτουργεί ΟΜΑΔΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  επισκεπτόμενη στο Νοσοκομείο ασθενείς χωρίς συγγενείς ή συνοδό, ΟΜΑΔΑ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΥ επισκεπτόμενη τα γηροκομεία του νησιού,  ΟΜΑΔΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ και ΟΜΑΔΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ, που απευθύνεται σε ανθρώπους που ζουν μόνοι τους, σε ηλικιωμένους, είτε σε ανθρώπους που είναι σε χρόνια κατάκλιση, είτε αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας προσωρινά και χρειάζονται μια εξειδικευμένη φροντίδα, την οποία δεν μπορεί να παρέχει το περιβάλλον τους , καθώς επίσης παιδιά με ειδικές ανάγκες. Αυτό που προσφέρει είναι συντροφιά, τακτική τηλεφωνική επικοινωνία, μικροεξυπηρετήσεις π.χ. για θεώρηση βιβλιαρίων, πληρωμή λογαριασμών, βιβλία ή εφημερίδες σε όσους το επιθυμούν, και διάφορα τέτοια σχετικά. Συνοδεία σε περίπατο, ή στην εκκλησία, ή μεταφορά σε ένα ραντεβού με γιατρό.

Επίσης, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν, γιατί η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, γίνεται συνεργασία με τις νοσηλεύτριες για περεταίρω φροντίδα, είτε σε κάποιες εξειδικευμένες περιπτώσεις, γίνεται ψυχοσυναισθηματική στήριξη σε συγγενικά άτομα του ατόμου που εξυπηρετείται, από ψυχολόγο της ομάδας.

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ (αμαξίδια, αεροστρώματα, νοσοκομειακά κρεβάτια κλπ) ΔΩΡΕΑΝ σε άπορα άτομα με την υποχρέωση επιστροφής όταν δεν τα χρειάζονται.

Συγκέντρωση ΦΑΡΜΑΚΩΝ που δίδονται  στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ Σύρου για ανασφάλιστα άτομα.

ΤΑ ΕΣΟΔΑ

Για την αντιμετώπιση των εξόδων που απαιτούνται κυρίως για τη μισθοδοσία των νοσηλευτριών  προέρχονται από τις συνδρομές των μελών και διάφορες δωρεές.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ έχει τιμηθεί για την προσφορά του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από την Ι. Μητρόπολη Σύρου, Τήνου κλπ, και από πολλούς φορείς της πόλης μας.